Tur Arkadasi Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Dalgıçların gözdesi Bahamalar Mavi Çukur
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Bahamalar’ın 265 kilometre güneydoğusundaki Long Adası’nın Clarence bölgesinde yer alan Mavi Çukur’a (Dean's Blue Hole) serbest dalışın en önemli merkezlerinden. Her yıl onlarca kişi, çapı yüzeyde 25-35 metre arasında değişen Mavi Çukur’a dalmak için bölgeye akın ediyor.

Dean_s-Blue-Hole---Long-Island-Ryan-Cartwright_1.jpg

Nisan 2010′da William Trubridge, palet kullanmadan Mavi Çukur’a 92 metre dalarak rekor kırmıştı.Girişi deniz seviyesinin altında, bilinen en derin sualtı çukuru olan Mavi Çukur, 20 metre derinlikte çapı 100 metre olan bir sualtı mağarası içeriyor.

Büyük Mavi Çukur'un esrarı... Denizin ortasında 305 metre çapında devasa bir çukur ve dünyada en iyi dalış noktası. Orata Amerika ülkelerinden Belize açıklarında bulunan "Büyük Mavi Çukur" gezegenin en iyi dalış noktası sayılıyor. 1971'de ünlü bilim adamı Jaques Yves Cousteau tarafından adı tüm dünyaya duyurulan 305 metre çapında, 146 metre derinliğindeki "Büyük Mavi Çukur" her ne kadar dalma meraklılarının çok iyi bildikleri bir yer olsa da, bölge yerlileri için hala esrarını koruyor.
Bilim adamları "Büyük Mavi Çukur"un, Buz Çağında, deniz seviyesinin henüz düşük olduğu bir dönemde, bir mağara olarak oluştuğunu, deniz seviyesinin yükselmesiyle yavaş yavaş sular altında kaldığını ve sonunda basınca dayanamayan mağara tavanının çökmesiyle oluştuğunu açıklıyorlar.

Resimler;

[attachment=49][attachment=50][attachment=51]