Tur Arkadasi Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Amerika vize evrakları
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
En az 6 ay geçerli pasaport
Pasaportunuz, Amerika'ya giriş yapmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır.

I-20 öğrenci kabul belgesi (Amerikaya öğrenci olarak vize alacaklar için)
ABD'de kayıt olduğunuz okulun onaylayıp gönderdiği belgedir. Belgesi olmayanlar için belgeyi firmamız sağlayabilir. Bu belgede size ayrılan kısmı imzalamanız istenecektir.

5cm x 5cm ebadında bir adet vesikalık fotoğraf

Fotoğrafınız kesin olarak belirlenmiş kurallara uygun olmalıdır. Fotoğrafta aranılan kurallar şunlardır:
1. Fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır. Tüm yüzü içine alarak çekilen fotoğrafınız direkt kameraya bakarmış gibi çekilmiş olmalıdır.
2. Yüz, fotoğrafın yaklaşık yüzde 50'sini kapsamalıdır.
3. Fotoğrafın arka fonu beyaz renkte olmalıdır. Diğer renkler uçuk bile olsa kabul edilmemektedir
4. Fotoğrafın boyutları 50 mm x 50 mm olmalıdır ve baş fotoğrafın ortasında yer almalıdır. Saçın üst kısmından çenenin alt kısmına kadar olan baş mesafesi/uzunluğu 25 mm - 35 mm olmalıdır. Göz seviyesi de fotoğrafın alt hizasından itibaren 28 mm - 35 mm olmalıdır.
5. Fotoğraf başvuran kişiyi açık şekilde tanımlamalıdır.
6. Başvuru sahipleri düzgün giyinmiş olmalı ve şapka ve benzeri aksesuarlar takmamalıdır. Üniforma ya da başvuru sahibinin saçını veya başka özelliklerini kapayacak eşarp, baş örtüsü, türban giyilmemelidir. Eğer başvuru sahibi dini olarak baş örtüsü (türban) giymek zorunda ise, fotoğrafta iki kulak ve alın açıkça görünmelidir.
7. Fotoğraf çerçevesiz basılmalıdır.
8. Arka fonu desenli veya koyu renkli fotoğraflar hiçbir şekilde kabul edilmez. Fotograflarda rötuş veya photoshop benzeri programlarla yapılmış iyileştirmeler kabul edilmez.
9. Hızlı çekim fotoğraflar yada dijital kalite fotoğraflar kabul edilmemektedir. Fotoğraflar, standart muamele gerektiren film kullanılarak, standart tek lens refleks tipi fotoğraf makinesi ile çekilmelidir.

Ds 160 formu tarafımızca doldurulucaktır.

Diploma veya Öğrenci Belgesi (Amerika Öğrenci vizesi için geçerlidir.)
Mezun durumda iseniz geçici çıkış belgesi veya diploma fotokopisi, öğrenci iseniz son bir kaç hafta içinde alınmış öğrenci belgesi. Eğitiminize ara vererek yurtdışına çıkıyorsanız, okuldan izinli veya kaydınızı dondurabileceğinize dair yazı almalısınız.

Eğitim Sertifika ve Belgeleri (Amerika Öğrenci vizesi için geçerlidir.)
Daha önce dil kursuna gittiyseniz devam sertifikası veya okuldan alınmış hangi sürelerle hangi kura gittiğinize dair devam yazısı, varsa aldığınız veya almakta olduğunuz sertifika programları, meslek eğitim programları vb belgeler

(Evli iseniz) Aile Belgeleri
Evlilik Cüzdanı, eşinizin ve çocuklarınızın kimlik fotokopileri
Mali Durum Belgeleri
Aşağıda açıklanan belgelerle, yurtdışında bir işte çalışmadan, tamamen kendi imkanlarınızla eğitim alacak düzeyde maddi olanaklara sahip olduğunuzu ispatlamalısınız. Bankada en az 3 ay süreyle hareket gören nakit birikiminiz olmalıdır. Birikimleriniz tamamen size veya ailenize ait olmalıdır. Göstereceğiniz paranın kaynağı çok önemlidir.

Öğrenciyseniz (veya bir işte çalışmıyorsanız)
Ailenizin tüm ev ve arsa tapu fotokopileri
Ailenize veya size ait olan tüm banka hesap cüzdanları aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri
Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı
(Varsa) Otomobil ruhsat fotokopileri
Kredi kartı ekstreleri
(Aileniz maaşlı çalışıyorsa) Çalıştıkları işyerinden kaç yıldır çalıştıklarını ve şu anki görevini açıklayan resmi yazı, son 3 aylık maaş bordroları, (SSK'lı iseler) SSK işe giriş bildirgesi
(Aileniz serbest çalışıyorsa) Vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Oda Sicil Kağıdı
(Varsa) Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleri ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri
(Evli iseniz) Eşinize ait (varsa) maaş bordrosu, (varsa) ruhsat-tapu fotokopileri
Kendi işinizi yapıyorsanız veya bir yerde çalışıyorsanız
Ailenize ve size ait olan tüm ev ve arsa tapu fotokopileri
Ailenize veya size ait olan tüm banka hesap cüzdanları aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri
Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı
(Varsa) Otomobil ruhsat fotokopileri
Kredi kartı ekstreleri
(Maaşlı olarak çalışıyorsanız) Çalıştığınız işyerinden kaç yıldır çalıştığınızı ve şu anki görevinizi açıklayan resmi yazı, eğitiminiz süresince izinli olduğunuza dair yazı, bu yazıyı imzalayan kişinin imza sirküsü, son 3 aylık maaş bordrolarınız, (SSK'lı iseniz) SSK işe giriş bildirgesi
(Serbest çalışıyorsanız) İşyerinizin vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Oda Sicil Kağıdı, imza sirküleriniz, (varsa) Şirket hesabınızla ilgili bankadan alınmış son bakiye durumunu belirten resmi yazı ve son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstresi
(Evli iseniz) Eşinize ait (varsa) maaş bordrosu, (varsa) ruhsat-tapu fotokopileri
(Varsa) Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleriniz ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri .