Tur Arkadasi Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Orman kampıyla alakalı soru
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
   Merhaba arkadaşlar,

 Biz arkadaşımla ormanda kamp yapma düşüncesindeyiz fakat domuzlar konusunda endişemiz var. Bu konu hakkında bilgi verebilecek deneyimli arkadaşlar varsa seviniriz.
Öncelikle Merhaba;
Sorduğunuz soru çok genel Ormana gideceksiniz ama hangi ormana ? Zira tamamen bakir bir yerden bahsediyor isek öncelikle korkmanız gereken domuz değildir Smile Ayı olabilir mesela Smile
Sorunuza direkt olarak cevap vermek gerekir ise domuzun piknik alanlarında güpe gündüz geldiği görüntüler mevcuttur.Gecede gelebilir burda kıstas çöp,leş vs yiyecek olmasından dolayıdır.
Domuzlar hadi bakalım şurda çadır yanıyor bi girelim ağalar içerde ne varmış demezler Smile yani ayı gibi meraklı hayvanlar değildir. Birinci önerim Çadırı nereye kurmalısınız nerelere kamp kurmamalısınız bunu araştırmalısınız.Zira patika üzerine kuracağınız bir çadır hayvanlarında bu yolları kullandığını düşünürsek hiç mantıklı olmayacaktır. veya su kenarlarına kurmak gibi..
Diğer taraftan çöp konusu mühim. Bir üçgen düşünün tepede ki noktada çadır var ise en az 50-100 mete uzakta bir ağaca asılı ağzı kapalı çöp poşetiniz olmalı diğer noktada ise tuvalet olmalı eğer bakir bir ormanda iseniz değilseniz bu noktada ateş mutfak vs olabilir. (Son noktada 50-100 metre ye gerek ok ateş bir kısım uzak olsa kafi çadırdan yakmaması için) Bu konu hassastır. buna nerede olur iseniz olun dikkat edin zira kışın ortasında hiç saldırmaz dediğiniz bir tilki çakal bir köpek dahi son derece tehlikeli olabilir açlık ve susuzluk herşeyden baskın gelır unutmayın. Geyiklerin timsahların oldugunu bile bile suyu içtiklerinden yola çıkabilirsiniz Smile bir tabıat parkı insanların gittiği vs cokta bakır alanda olmayacaksanız çöpe yemek atıklarına dikkat etmek yeterlidir. kafa lambanız olsun etrafı görürsünüz vs ateşi kontrollü yakmaya özen gösterin hava ruzgarlı ise atesı tek bırakmayın nöbetlese arada bakın etrafı taşla çevirin. yerde kuru yaprak varsa kenara cekin alttan yanıp dağılmasın ateş. Domuz dan varsayalım geldi saldıracak gördünüz bir araba üstüne çıkmak veya yerden biraz yuksek agaca cıkmak yeterlidir domuzlar hızlı cok seri koşabilir ama kıvrak değillerdir tırmanamazlar. buda aklınızda olsun. zaten domuz cadır etrafında gezıyorsa gece muhtemel ates sönmüştür Smile yemek atık bişey kalmıştır hiçbişey olmasa hayvandır bu biz onların evındeyız saygı duymayı bilmeliyiz. Sesinden anlarsınız zaten klasik domuz böğürtüsünden. Ama kolay kolay denk gelmezsiniz bunları bilin kafi iyi kamplar Smile